*

Arkadianmäen heikkoja signaaleja

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvoimatoimisto

Kilpailukykysopimus ymmärretty joka puolella väärin

Ystäväni haki työvoimatoimiston kautta työpaikkaa. Työnantajalle hän ilmoitti palkkatoivomuksen 6,5 euroa/tunti. Raksallehan otetaan työntekijöitä 6 euron tuntipalkalla henkilöitä suoraan koulun penkiltä ilman pohjakoulutusta eduskunnan tekemän päätöksen mukaisesti. Kaveri ajatteli, että voihan hän hakea vähän parempaa palkkaa ja laittoi 6,5 euroa/tunti. Työnantaja käsitti pilkkuvirheen takia väärin ja oletti kaverin pyytävän liksaa 65 euroa tunnilta.

Syyte ilman syytä

Miltä tuntuisi ajatus saada rangaistus varkaudesta, johon et ole syyllistynyt ja syytteen perusteena pelkästään väite, että varkaus on rangaistavaa?

Totuus työtarjouksista

Pari vuotta sitten työ- ja elinkeinoministeriössä keksittiin uusi tapa saada työttömät työnhakijat ja työpaikat kohtaamaan keskenään. Työhönosoitukselle keksittiin uusi nimi: työtarjous. Työttömälle ei siis ole tarjolla työpaikkaa, jossa voisi aloittaa vaikka heti, vaan työtarjouksessa työvoimavirkailija valitsee avointen työpaikkojen joukosta työpaikan, johon hänen mielestään työttömän osaaminen ja kokemus ovat sopivia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä