*

Arkadianmäen heikkoja signaaleja

Kaikki blogit puheenaiheesta Työttömyysaste

Palkkamaltin vaikutus työttömyyteen

Avaanpa kuviot ensi alkuun, joitten luvut löytyvät OECD:n tilastokannoista.

 

Sininen palkki esittää työttömyysasteen muutosta Suomen hallituskauden aikaiseen työttömyyteen.

Esim Ahon aloittaessa työttömyys oli Suomessa 0,3 prosenttiyksikköä parempi mitä Saksassa, vallan vaihtuessa Lipposelle se oli 6,8 prosenttiyksikköä Saksaa huonompi -> -Arvo Saksan taulukkoon Ahon kohdalle -7,1.

 

Työttömyys on tabu

Viime viikolla nostin keskusteluun kysymyksen, miksi meillä on suurtyöttömyyden aikana yli 100 000 vapaata työpaikkaa. Saman lukeman nosti esille ministeri Lintilä päivää myöhemmin YLE:n uutisissa. Toivoin, että avaus olisi johtanut avoimeen keskusteluun siitä, miten työttömät ja työt kohtaisivat nykyistä paremmin.

"Ai sä olet yrittäjä, eli työtön"

"Ai sä olet yrittäjä, eli työtön"

Ehkä herättelevin kommentti mitä minä olen kuullut vähään aikaan. Maassamme vallitsee suuri työttömyysaste joka koskettaa erityisesti nuoria, mutta harva harkitsee yrittäjyyttä edes vaihtoehdoksi. Tähän on olemassa erittäin pätevä syy. Yrittäjyydestä on tehty yhteiskunnassamme peikko jonka myötä menetät sosiaaliturvasi, rahasi, perheesi ja terveytesi. 

On selvää, että yrittäjyyden olosuhteita täytyy parantaa entisestään koko maassa, mutta myös sen tietoutta tulisi viedä jo varhaiskasvatuksen ja koulutuksen asteelle.

Mitä tapahtui työttömyysasteelle 2013 heinäkuussa?

Tällä kertaa tuli pyörittyä Eurostatissa. Sieltä löytyi kuukausittaiset työttömyysasteet eri maille (monelle muullekin kuin vain kaaviossa oleville, mutta yritin noukkia "järkeviä" vertailumaita).

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä