Arkadianmäen heikkoja signaaleja

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 15 min 13 s sitten

Juristi kalliista ”sote-mokasta”: ”Onnea neuvotteluihin – Varmaan helppo perustella työntekijöille palkkojen laskeminen”

34 min 22 s ago

SDP:n eduskuntaryhmän lakimies Valtteri Aaltonen moittii blogissaan päättäjiä ja virkakuntaa palkkaharmonisaation huonosta hoitamisesta sote-uudistuksessa.

Palkkaharmonisaatiossa on kyse siitä, että alan työntekijöitä siirtyy maakuntien palvelukseen, jolloin työnantajan tulee lähtökohtaisesti maksaa samaa työtä tekeville samanlaista palkkaa, mistä arvioidaan koituvan monille palkankorotuksia.

Paavo Väyrynen tapasi Juha Sipilän ja taipui: ”En ole ehdolla keskustan puheenjohtajaksi”

1 tunti 34 min ago

Paavo Väyrynen ilmoittaa blogissaan luopuvansa keskustan puheenjohtajakisasta.

Taustalla on Väyrysen viime viikon ilmoitus erota Kansalaispuolueesta, minkä jälkeen hän toivoi voivansa olla ehdolla keskustan kisassa.

–Seuraavana päivänä Seinäjoella järjestetyssä Etelä-Pohjanmaan piirikokouksessa kävi ilmi, että näin ei ole. Epävarmuus jatkuisi, eikä ehdokkaiden välisiä keskusteluja olisi mahdollista saada aikaan, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Vuosien jahkailu ohi – Arsene Wenger lähtee Arsenalista

2 tuntia 36 min ago

Englannin Valioliigassa saatiin perjantaina vahvistus, jota moni osasi odottaa. Ranskalaismanageri Arsene Wenger jättää lontoolaisseura Arsenalin tämän kauden jälkeen.

Wenger tuli Arsenalin valmentajaksi 1996. Hänen aikanaan seuralla oli ensin lihavat ja sitten lauhat vuotensa.

Wengerin komennossa Arsenal voitti Valioliigan mestaruuden 1998, 2002 ja 2004. FA Cupin mestaruuteen Wenger luotsasi Arsenalin peräti seitsemän kertaa, viimeksi 2014, 2015 ja 2017.

Hjallis Harkimo haukkuu IL-blogissaan soten: ”Katastrofi – Kokoomus luultavasti häviää vaalit”

4 tuntia 28 min ago

Kokoomuksesta eilen torstaina eronnut Harry Hjallis Harkimo sanoo Iltalehden blogissaan toivovansa sote-uudistuksen kaatumista. Hän uskoo, että kokoomus häviää uudistuksen takia seuraavat vaalit.

Miten käy Leijonien? – Vielä on toivoa kovan luokan vahvistuksista

6 tuntia 3 min ago

Suomen jääkiekkomaajoukkue aloitti EHT-turnauksen Tshekissä taipumalla isäntämaalle 1-3. Tasaisessa pelissä Suomi sortui ennen kaikkea tehottomuuteen. Toisessa erässä Leijonat pelasi ylivoimalla kymmenen minuuttia tekemättä maaliakaan.

Maalinteko on ollut Leijonien ongelmana kaikissa arvoturnauksissa (World Cupissa 2016, MM-kisoissa 2017 ja olympialaisissa 2018), joissa Lauri Marjamäki on ollut päävalmentajana. Suomi on voittanut näissä turnauksissa suuren jääkiekkomaan vain kerran kukistettuaan Yhdysvallat 2017 MM-kisojen puolivälierässä.

Hallitukselle varoitus poliittisista lakoista – PAMin Selin Ylelle: Mielenilmaukset väistämättömiä, jos hallitus etenee

6 tuntia 50 min ago

Edessä on poliittisia lakkoja, mikäli hallituksen aikeet muun muassa irtisanomisten helpottamisesta pienissä yrityksissä toteutuvat. Näin arvioi Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin torstaina Ylen A-studio: Talk -ohjelmassa

– Kampanjoinnilla pyrimme siihen, etteivät nämä päätyisi lakiesityksiksi. Mikäli niin kuitenkin käy, olen aika varma siitä, että seuraa poliittisia lakkoja tai ainakin mielenilmauksia, Selin sanoi ohjelmassa torstaina.

Kansanedustaja ”järkyttyi” Juhana Vartiaisen puheista – Vartiainen: Ilman tätä hyvinvointimenoja ei voi rahoittaa

7 tuntia 23 min ago

Työttömyysturvan aktiivimalli antoi yhä aihetta lähes neljätuntiselle kiistelylle, kun aktiivimallin kaatamista vaativa kansalaisaloite oli eduskunnan käsittelyssä torstaina. Keskustelu kulki tuttuja latuja opposition kritisoidessa ja hallituksen puolustaessa sekä korostaessa, että mallin toiminnan tarkasteluun tarvitaan aikaa.

Hallituspoliitikoista esimerkiksi kokoomuksen Timo Heinonen korosti työttömyysturvan leikkausten sijaan niitä toimia, joilla aktiivimallin kyljessä on lisätty muun muassa TE-toimistojen resursseja.

Ben Zyskowicz myönsi Ylellä: Kokoomus on huolissaan – Harkimo voi viedä ”ratkaisevat” äänet

8 tuntia 27 min ago

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz puhui puolueensa tilanteesta suorasanaisesti Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa perjantaina. Hänen mukaansa Hjallis Harkimon mahdollinen uusi poliittinen liike tai puolue voi viedä kokoomukselta pääministerikisan kannalta ratkaisevan siivun kannatusta.

Ay-liikkeestä hurjaa kieltä: ”Rikkuri on saastaa, joka haisee pahalta – nimet ylös”

9 tuntia 29 min ago

Rakennusalan työriidassa on käytössä kovat toimet, ja kovaa on myös kielenkäyttö. Lakon aloittanut Rakennusliitto yrittää pitää jäsenensä ja mahdolliset rikkurit kurissa kovilla ukaaseilla, Talouselämä kertoo.

Kärpille jo toinen voitto – Tappara alkaa olla ahtaalla

19.4.2018 22:31

Oulun Kärpät voitti jääkiekon Liigan finaalisarjan toisessa ottelussa Tampereella Tapparan torstaina 4-2. Voitollaan Kärpät siirtyi ottelusarjassa 2-0 -johtoon. Suomen mestaruudesta Kärpät on kahden voiton päässä.

Tappara hallitsi peliä ensimmäisessä erässä ja toisen erän alussa. Sitten ote siirtyi Kärpille. Toisen erän alussa Charles Bertrand tasoitti 2-2:een ja erän puolivälin jälkeen Jasse Ikonen teki voittomaaliksi jääneen osuman. Kolmannessa erässä Kärpille osui vielä Shaun Heshka, jolle Tappara oli jättänyt yllättävän paljon tilaa.

Ranska esti taas palautuksen Suomeen – Sisäministeri Mykkänen käynnistänyt selvityksen turvapaikanhausta

19.4.2018 20:45

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on käynnistänyt sisäisen analyysin siitä, toteutuvatko turvapaikanhakijoiden oikeudet suomalaisessa hakuprosessissa varmasti. Myös oikeusministeriössä on selvitys käynnissä oikeusavun osalta.

Mykkänen kertoi asiasta kyselytunnilla tänään vastatessaan vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon kysymykseen, jossa hän viittasi ranskalaisen tuomioistuimen tuoreeseen päätökseen estää palautus Suomeen.

IS sai vahvistuksen: Harkimo perustaa tällaisen yhdistyksen

19.4.2018 19:36

Kokoomuksesta tänään eronnut Harry ”Hjallis” Harkimo perustaa poliittisen yhdistyksen nimeltä Liike Nyt, kertoo Ilta-Sanomat. Harkimo ei ole kertonut aikeistaan julkisuudessa.

”Miltä tämä laki olisi teistä tuntunut?” – Työministerin tunnustus hiljensi pommituksen eduskunnassa

19.4.2018 19:05

Työministeri Jari Lindström (sin.) on joutunut jo toista päivää peräkkäin opposition pommituksen kohteeksi eduskunnassa. Pommitus vaihtui kuitenkin nauruntyrskähdyksiin, kun avoimesta tyylistään tunnettu Lindström vastasi suoraan kysymykseen kiertelemättä.

Lähteet IL:lle: Hjallis Harkimo kokoaa uutta puoluetta – ”Keski-ikäisten miesten kapinaliike”

19.4.2018 17:41

Kokoomuksesta eronnut Harry ”Hjallis” Harkimo suunnittelee Iltalehden tietojen mukaan poliittista liikettä, jonka on tarkoitus jossain vaiheessa laajeta puolueeksi. Harkimo ei ole suostunut kertomaan aikeistaan julkisuudessa toistaiseksi.

Yllätetty kokoomusryhmyri: Eilen Harkimo puhui aivan toista – ”Totta kai ryhmässä ollaan harmissaan”

19.4.2018 16:57

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen yllättyi Harry ”Hjallis” Harkimon ilmoituksesta erota puolueesta.

Petteri Orpo: ”Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis”

19.4.2018 16:38

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi lyhyesti Harry ”Hjallis” Harkimon lähtöä kokoomuksesta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puolestaan sanoo, että lähtöilmoitus tuli yllätyksenä.

Orpo kommentoi asiaa Twitterissä.

–Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin, Orpo sanoo Twitterissä viitaten Harkimon lähtöön.

Sinisten puoluesihteeri haluaa siirtää maakuntavaalit – ”Muutoin edessä ylitsepääsemätön tilanne”

19.4.2018 16:01

Sinisten puoluesihteeri, kansanedustaja ja varatuomari Matti Torvinen ehdottaa maakuntavaalien siirtämistä eduskunta- ja eurovaalien yhteyteen. Syyksi hän toteaa tiedotteessaan maakunta- ja sote-uudistuksen onnistumisen.

– Muutoin on edessä koko yhteiskunnan kannalta mahdollisesti ylitsepääsemätön tai ainakin kohtuuton tilanne. Minulla ei ole hetkenkään epäilystä sote- ja maakuntauudistuksen tarpeesta ja ehdotetun lakipaketin toimivuudesta. Mutta on uskallettava katsoa peiliin, kun koko yhteiskunnan etu on kysymyksessä, Torvinen sanoo tiedotteessaan.

Nyt tuli vahvistus: Hjallis Harkimo eronnut kokoomuksesta

19.4.2018 15:47

Harry ”Hjallis” Harkimo on ilmoittanut eronneensa kokoomuksesta juuri ennen tiedotustilaisuuttaan. Harkimo piti arvoituksellisen tiedotustilaisuuden ja ilmoitti, ettei vielä tarkemmin kerro tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Konkaripoliitikot löysivät outouksia Syyrian iskuista Ylellä: ”Siinä ei ole mitään järkeä”

19.4.2018 14:36

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) ja valiokunnan jäsen sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) löysivät Syyrian viimeaikaisista iskuista erikoisia piirteitä Ylen Politiikkaradiossa.

Näkökulma: Harkimo lorottaa antaumuksella kokoomuksen muroihin

19.4.2018 13:58

Liikemies Harry Hjallis Harkimo oli kokoomukselle kallisarvoinen henkilö eduskuntavaaleissa 2015, sillä hän sai tuolloin 11 416 henkilöä äänestämään itseään. Se oli kokoomuksessa Alexander Stubbin jälkeen toiseksi eniten Uudenmaan vaalipiirissä ja tuplamäärä verrattuna esimerkiksi ministeriksi kesällä 2016 nousseeseen Kai Mykkäseen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset