Arkadianmäen heikkoja signaaleja

ALKOHOLIMONOPOLIN HUVITTAVAT KÄÄNTEET

EU:n kielteinen suhtautuminen STM:n tulkintaan alkoholin etämyynnin kiellosta on saamassa yhä huvittavampia piirteitä. Sain juuri tiedotteen käsiini siitä, että Alko kaavailee verkkokauppansa laajentamista Suomessa. Alkon toimitusjohtajan mukaan idea on tullut Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

 

Mitä mitä? Vielä eilen käsitin, että STM yrittää estää suomalaisia juomasta entistä enemmän. Tätä meille on ainakin toitotettu jo monta vuotta. Onko STM muuttanut alkoholipoliittista linjaa vai mistä on kyse?

 

No selvisihän asia! Tiedotteen mukaan uudistuksella pyritään suojelemaan Alkon monopolia. Kaavailtu uudistus muuttaisi Alkon verkkokaupan avoimeksi myyntikanavaksi, mikä vähentää Suomen todennäköisyyttä joutua oikeuteen.

 

Eiköhän jo viimeinkin hyväksytä se, että etämyynnin kielto on EU:n mukaan ristiriidassa tuotteiden vapaata liikkumisen suhteen sisämarkkinoilla. Samat verotulot me saamme siinäkin tapauksessa, vaikka etämyyntiä harrastavat Alkon lisäksi muutkin tahot ja kaupat saavat viinit ruokakauppoihin.

 

Harri Jaskari

Kansanedustaja, KOK

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Jotenkin on vaikea uskoa valtion roolia demokraattisena instanssina, kun se on monopolisoinut itselleen huumeet, alkoholin ja -uhkapelit.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

On erottava EUsta, vievät meidän kansanterveyden. Minä ainakin ostan vain Alkon terveellistä viinaa. (Pikkasen huijasin).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Edesvastuuttomalla tavalla Alko pyrkii tarjoamaan suomalaisille lisää kanavia alkoholin ostamiseksi. Valtion pitäisi tähän kyllä puuttua!

Timo Virta

Suomen pitäisi ottaa mallia Ruotsista. Siellä sentään on monopoli voimissaan, etämyynti selvästi sallittu, oluet ja viinit n. 30% halvempia ja kotiinkuljetus sallittu sekä Systembolagetille, että etämyyjille.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Tämä tekninen liuotin ja solumyrkku, alkoholi, on ainakin lääketieteellisesti haitallisin huumausaine ihmiselle. Se sopii hyvin mm. moottorin polttoaineeksi ja ulkoisesti esim. desifiointiin mutta ihmiskehon sisään laitettuna se aiheuttaa myrkytystilan. Se aiheuttaa suunnattomasti tarpeetonta väkivaltaa, murhia, tappoja ja raiskauksia. Runsas käyttö raunioittaa ihmisen niin henkisesti kuin fyysisesti. Näin ajateltuna en ymmärrä miksi tämän myrkyn levittämistä pitää puolustaa.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Niin ulkomaista viinaa saisi ostaa sopuhintaan ulkomaiden hinnalla verkkokaupasta mutta Alko astuisi maahantuonnin jälkeen mukaan siten, että määrittäisi millä hinnalla alkoholin tilaaja saa tilauksensa kotiinsa. Että yksi on lysti mllä tavalla rahastetaan alkoholia ulkomailta ostavia kun Alko kääräisee rahat taskuunsa milläkin määräämällään tavalla.

Timo Virta

Mitenkähän STM on ajatellut sen järjestää, kun monet nettikaupat myyvät muutakin kuin alkoholia. Nämä noutopiste yms. ideat lähtevät vain siitä, että ulkomailta tilattaisiin vain alkoholia. Samassa tilauksessa voi yhtähyvin olla koiranruokaa, kissanhiekkaa, erikoisoluita ja muutama pullo laatuviiniä. On kohtuutonta jos tilauksia pitäisi jakaa osiin ja maksaa kaksinkertaiset toimituskulut.

Toimituksen poiminnat